5 miljoen euro beslag gelegd in onderzoek naar hennepkwekerij in Oss

Normal bord met logo politie
Afbeelding: Politie

Vorig jaar troffen we een hennepkwekerij aan in een pand aan de Oude Molenstraat in Oss. Ruim 1000 hennepplanten stonden daar verdeeld over drie verschillende ruimtes. Verder onderzoek naar de hennepkwekerij volgde.

Onder andere sporenonderzoek in de kweekruimtes leidde de recherche naar twee Ossenaren, een 45-jarige man en een 28-jarige vrouw. Zij werden begin september op het politiebureau verhoord. Verder onderzoek bracht ook een derde verdachte in beeld. Een 52-jarige Osse ondernemer werd 8 september aangehouden en verhoord. Na zijn verhoor werd hij in vrijheid gesteld, maar bleef wel verdachte in de zaak.

De rechter-commissaris heeft besloten om zowel bij de 45-jarige als de 52-jarige man conservatoir beslag te leggen voor een bedrag van maximaal €2.500.000. Dit zorgde eerder al voor een beslag legging op een koopwoning van de 45-jarige verdachte. Vandaag werd er bij de 52-jarige ondernemer beslag gelegd op 13 panden en verschillende rekeningen en levensverzekeringen.

Het onderzoek loopt nog en nieuwe aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Misdaad loont niet!

Misdaad mag niet lonen. Daar zet de politie zich, samen met het Openbaar Ministerie en andere overheidsdiensten, stevig voor in. De aanpak van witwassen heeft hoge prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit en ondermijning.

Adverteren op OssActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op OssActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Oss
20:54

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief