Verdachten aangehouden voor beschieting gemeentehandhavers

5 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft gisterochtend twee mannen aangehouden op verdenking van een beschieting op gemeentehandhavers in de gemeente Oss. De beschieting vond plaats op 17 februari; er raakte niemand gewond, maar het dienstvoertuig van de handhavers werd geraakt.

Details van de beschieting

De handhavers waren op de bewuste avond bezig met een voertuigcontrole toen er in hun richting werd geschoten. Er was een inslag in hun dienstvoertuig, maar gelukkig raakte niemand gewond. Uit het daaropvolgende politieonderzoek is gebleken dat er vermoedelijk is geschoten met een luchtdrukwapen.

Aanhoudingen en voortzetting onderzoek

De twee verdachten, mannen van 26 en 34 jaar oud, werden gisterochtend rond 7.00 uur in hun woningen aangehouden. Het onderzoek van de politie is nog niet afgerond en er wordt niet uitgesloten dat er in de toekomst nog meer aanhoudingen volgen.

De politie is nog steeds op zoek naar mogelijke getuigen. Ze roepen mensen die iets hebben gezien of gehoord, of mensen die in het bezit zijn van camerabeelden, op om contact op te nemen. Ook is er een oproep gedaan aan mensen die op 17 februari iets verdachts hebben gezien rondom de Heesterseweg. Anoniem melden is ook mogelijk.