Bouw van Urban Ox Park start in april of mei

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

De bouw van het Urban Ox Park, gelegen in het Sibeliuspark in Oss, zal naar verwachting starten in april of mei, volgens het burgerinitiatief dat het project leidt. Het park zou dan in september of oktober van dit jaar in gebruik kunnen worden genomen.

Overleg met omwonenden en toekomstige gebruikers

Voordat de bouw begint, zal er nog overleg plaatsvinden met omwonenden en toekomstige gebruikers. Daarnaast moet er nog wat geld worden opgehaald voor de uitvoering van het project. Het bedrijf BAM, dat de aanbestedingsopdracht voor de bouw van het park won, heeft al een voorlopig ontwerp gemaakt.

Voorlopig ontwerp

Het voorlopige ontwerp van het park bevat faciliteiten zoals een pumptrack, skatepark en een calisthenicspark. Het ontwerp zal op 11 maart worden gepresenteerd aan de omwonenden tijdens een inloopavond. Naast de presentatie van het ontwerp, zullen tijdens deze avond ook alle vragen worden beantwoord.

Financiering

Hoewel een crowdfundingactie voldoende geld heeft opgehaald om de aanbesteding in december te kunnen starten, moeten er nog steeds fondsen worden verworven om het project volledig te kunnen uitvoeren. Dit zal gebeuren via zakelijke sponsoren, subsidies en fondsen. De gemeente Oss zal 80 procent van de kosten voor haar rekening nemen.

Geen bomenkap

Het burgerinitiatief benadrukt dat er geen bomen zullen worden gekapt voor de aanleg van het Urban Ox Park. Het ontwerp is zo gemaakt dat alle faciliteiten om de bestaande bomen heen worden aangelegd.